Bio kosmetika si získává stále více příznivců. Proč je tak oblíbená?

Přírodní a bio kosmetika značně mění trh s kosmetikou. Přírodní a bio kosmetika je spojována s „krásou“, stejně jako běžné kosmetické produkty. Stále více spotřebitelů dává přednost „udržitelné“ kosmetice, která je šetrná k životnímu prostředí a je považována za etickou. Bio kosmetika přispívá k ochraně životního prostředí a biologické rozmanitosti.

Bio kosmetika není určena primárně jen pro dospělé, právě ti nejmenší potřebují na své pokožce a vlasech dotek přírody, nikoli chemikálií způsobující časté kožní potíže. Bio kosmetika dětská /pro děti /pro miminka by neměla chybět ve výbavě žádného rodiče a to hned z několika důvodů.

  • Přírodní a organická péče o vaše tělo 

Konvenční kosmetika často obsahuje vysoké procento složek na bázi ropy a může obsahovat látky jako ftaláty, oxybenzony nebo parabeny. Přestože je použití přísad na ropné bázi regulováno pro bezpečné použití v kosmetice, je v rozporu s konceptem skutečně přírodní a organické kosmetiky, jejíž složení by mělo být tvořeno převážně minerály, přírodními a organickými rostlinnými extrakty, produkty z mikroorganismů. Vlastnosti těchto komplexních směsí, jako jsou ty z rostlinných extraktů a olejů, přirozeně pomáhají chránit, vyživovat a hydratovat pokožku a vlasy. Kromě toho skutečnost, že udržitelné, organické a biologicky rozložitelné složky lze nalézt v přírodní a bio kosmetice, také pomáhá ujistit spotřebitele o pravosti,původu a kvalitě těchto produktů - Garnier Bio, Inlight, Zuli, Bione, Groom, Saloos

Kromě přirozené ochrany a péče o naši pokožku nám přírodní a organická kosmetika také pomáhá udržet naši pohodu pod kontrolou. Jejich reprezentace přírody prostřednictvím přírodních vůní a jemných textur nám umožňuje cítit se jí blíže a probouzí naše smysly. V aromaterapii se skutečně používá mnoho přírodních esenciálních olejů z rostlin, jako je levandule, růže nebo máta, protože pomáhají aktivovat, relaxovat a uklidňovat naše tělo. Přírodní nebo organická luxusní kosmetika nejsou jen kosmetické produkty, ale harmonie přírody s člověkem.

  • Udržitelnější a ekologičtější přístup 

Mnoho přísad na bázi ropy často používaných v konvenční kosmetice vyžaduje rozsáhlou těžbu, jako je tomu v případě ropy, hliníku nebo olova, které ohrožují půdy a představují hrozbu pro přírodu. Přírodní a organické látky pochází převážně z pěstování rostlin a květin, jejichž extrakty se používají v kosmetických přípravcích. Používání rozmanité škály přírodních a organických surovin vyžaduje, aby byla chráněna biologická rozmanitost přírodních stanovišť a aby byla zachována udržitelná produkce různých druhů rostlin a květin. Podobně funguje vznik kozí kosmetiky.

  • Je to víc než jen kosmetika

Pleťová a vlasová kosmetika, která nezatěžuje životní prostředí, je součástí životního stylu. Udržitelnost, bio, zero waste – to vše jsou stále více skloňované termíny, které vedou k lepšímu životnímu prostředí. Bio kosmetika je jednou z cest.

 

 

Další zajímavé články

Nepřehlédněte

Weleda Men 24h Deo Roll-on 50 ml

209 Kč
Shop

Lifelike Protein bar Coconut chocolate 50 g

43 Kč
Shop

Natura Siberica Vyrovnávací gelový krém na obličej pro mastnou a smíšenou pleť 50 ml

230 Kč
Shop

Farfalla Zklidňující ošetřující pleťový gel s aloe vera 50 ml

418 Kč
Shop

Allnature Kokosová mouka BIO 500 g

67 Kč
Shop

Eliah Sahil Organic Zubní prášek ženšen a hřebíček vzorek 5 g

59 Kč
Shop